WordPress: New Release 2.1.1 and 2.0.9

wp logo 1 Wordpress: New Release 2.1.1 and 2.0.9

Aku baru sempat baca benda alah ni kat wordpress nyer blog dalam entri terkini dorang. Tapi yang aku peliknya… kenapa versi 2.0.9 erk…. aku ada tertinggal versi 2.0.8 ke erk… rupa-rupanya… versi 2.0.8 dorang tag untuk kegunaan debian tapi dorang tak announce. siot jer… huhuhu

So versi 2.0.9 ni hanya mempunyai kemaskini keselamatan jer, so kepada sesiapa yang rasa nak selamat tu, sila laa upgrade ke versi 2.0.9 daripada versi 2.0.7

Kepada yang dah pakai wordpress 2.1-ELLA tu, sila aa update ke 2.1.1 walaupun update kali ni lebih kepada pemulihan kepada beberapa bugs yang sangat minima dan beberapa kemaskini keselamatan. Sila pergi ke http://wordpress.org/download/ untuk mendapatkan fail terbaru untuk 2.1.1 dan sila pergi ke http://wordpress.org/download/release-archive/ untuk mendapatkan fail update untuk versi 2.0.9 .


Di bawah adalah senarai fail-fail yang di ubah untuk update kali ni. sila rujuk sendiri erk…

Files changed in 2.1.1 from 2.1:

  • wp-includes/post-template.php
  • wp-includes/cache.php
  • wp-includes/formatting.php
  • wp-includes/category.php
  • wp-includes/post.php
  • wp-includes/version.php
  • wp-includes/js/scriptaculous/wp-scriptaculous.js
  • wp-includes/js/tinymce/tiny_mce_config.php
  • wp-includes/js/tinymce/wp-mce-help.php
  • wp-includes/js/tinymce/tiny_mce_gzip.php
  • wp-includes/capabilities.php
  • wp-includes/cron.php
  • wp-includes/functions.php
  • wp-includes/bookmark-template.php
  • xmlrpc.php
  • wp-admin/admin-ajax.php
  • wp-admin/admin-functions.php
  • wp-admin/custom-header.php
  • wp-admin/options-general.php
  • wp-admin/edit.php
  • wp-admin/index-extra.php
  • wp-admin/options-reading.php

Files changed from 2.0.7 to 2.0.9 (version 2.0.8 was tagged for Debian, but never announced):

  • wp-includes/cache.php
  • wp-includes/wp-db.php
  • wp-includes/version.php
  • wp-includes/js/tinymce/wp-mce-help.php
  • wp-includes/js/tinymce/tiny_mce_gzip.php
  • wp-includes/classes.php
  • wp-includes/functions.php
  • wp-includes/rss-functions.php
  • readme.html
  • wp-admin/edit-form-advanced.php
  • wp-admin/link-import.php
  • wp-admin/link-categories.php
  • wp-admin/user-edit.php
  • wp-admin/options-permalink.php

Kepada sesiapa yang nak baca pasal benda ni… sila rujuk kat entri http://wordpress.org/development/2007/02/new-releases/ worait… selamat semua. semoga blog anda sentiasa dalam keadaan yang terkawal… kekekeke

Kongsi Pendapat Anda

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

    CommentLuv badge

  1. menulis

    Knock… Knock..!!

    Aku still pakai WP yang lama. Huhu T_T
    Anyway, ada ada masalah sikit lah bro. Aku lupa macam mana nak log in kat akunya server. Letih dah memikio nya.

    Oklah.. Daa.

  2. menulis

    lepak: yer lepak… ko lerh UP file tu semata-mata…. takyah usik lelain… :) kecuali ko ada ubah fail-fail dalam tu…

    xeroxaven: belum lagi bang… tak sempat lagi

  3. menulis

    Kalau aku up file nie je takpe ke tanpa usik apa-apa dah..

    * wp-includes/post-template.php
    * wp-includes/cache.php
    * wp-includes/formatting.php
    * wp-includes/category.php
    * wp-includes/post.php
    * wp-includes/version.php
    * wp-includes/js/scriptaculous/wp-scriptaculous.js
    * wp-includes/js/tinymce/tiny_mce_config.php
    * wp-includes/js/tinymce/wp-mce-help.php
    * wp-includes/js/tinymce/tiny_mce_gzip.php
    * wp-includes/capabilities.php
    * wp-includes/cron.php
    * wp-includes/functions.php
    * wp-includes/bookmark-template.php
    * xmlrpc.php
    * wp-admin/admin-ajax.php
    * wp-admin/admin-functions.php
    * wp-admin/custom-header.php
    * wp-admin/options-general.php
    * wp-admin/edit.php
    * wp-admin/index-extra.php
    * wp-admin/options-reading.php

    atau nak kena ikut step2 semua tu?

Penafian: Semua pendapat di sini adalah tanggungjawab penulis komen tersebut, pihak Eizil.com akan memadam tanpa notis sekiranya terdapat komen yang berbaur perkauman dan menyentuh sensitiviti mana-mana kaum.